Verslag meeloopdag Modderkolk

17 January 2018

Modderkolk heeft zelf een verslag geschreven op hun eigen website.

Klik hier voor een link

Bedrijvenmeeloopdag bij Modderkolk; een kijkje achter de schermen!

16 januari 2018 

Even een kijkje nemen in je toekomstige werkveld, dat is sinds kort mogelijk voor studenten van verschillende opleidingen. Door bedrijvenmeeloopdag.nl kunnen studenten zelf kiezen bij welk bedrijf zij graag een kijkje achter de schermen willen nemen, om zo een realistisch beeld te krijgen van het werkveld. Ook Ruben en Dirk, beide eerstejaars HBO Elektrotechniek studenten, meldden zich aan voor een bedrijvenmeeloopdag en zij kozen Modderkolk als bedrijf!

De dag begon rond kwart over negen op ons kantoor in Wijchen, waar de studenten werden ontvangen door directeur-eigenaar Simon de Luij. In een uur nam Simon de studenten mee naar het begin van Modderkolk en de vele ontwikkelingen die naderhand zijn doorgevoerd. Ook onze huidige visie waarin onze klanten centraal staan kwam aan bod.

Vervolgens sloten Ruben en Dirk aan bij onze Watermanagement Engineers. “Erg interessant om de afwisselende werkzaamheden te zien bij het watermanagement. De enthousiaste engineers maakte de materie daarbij ook behapbaar voor ons als eerstejaars!” vertelde Ruben. Ook Dirk was enthousiast: “Ik had eigenlijk nog geen beeld van het werken binnen het watermanagement. Door deze dag heb ik dat nu wel!”.

Tijdens de lunch werden zowel de studenten als onze engineers verrast met een heerlijke lunch. Onder het genot van een broodje en drankje werd er volop gepraat over de uiteenlopende interesses, de verschillende projecten binnen Modderkolk en het werken bij Modderkolk.

Modderkolk werkt echter niet alleen vanuit Wijchen, maar werkt ook met een vast team op het terrein van een  grote Semiconductor in Nijmegen. Dus werden de studenten na de lunch vervoerd richting dit terrein. Een uitgebreide rondleiding met uitleg over alle verschillende installaties volgde. “Dat vond ik het leukste onderdeel van de dag. Op het begin vond ik het best lastig te volgen, maar al snel ging ik de verbanden tussen alle verschillende installaties zien. De medewerker die ons rondleiden vertelden daarbij met veel passie over zijn werk en de werkzaamheden op dit grote terrein.” lichtte Dirk toe. Na de rondleiding werd ook hier aangeschoven bij de Modderkolk engineers om een beeld te krijgen van hun werkzaamheden op dit terrein. Ruben vertelt hierover: “De werkzaamheden van vanochtend kunnen we totaal niet vergelijken met de werkzaamheden die we hier gezien hebben. Het zijn echt twee totaal andere branches! Dat maakt deze dag meteen ook erg interessant!”.

Aan het eind van de dag concludeerde beide studenten dat ze erg blij waren dat ze zich aangemeld hebben om een dagje mee te lopen bij Modderkolk. “Ik heb een beter beeld gekregen van de mogelijkheden binnen ons werkveld. Daarnaast vond ik de informele sfeer binnen dit familiebedrijf heel fijn. Het lijkt alsof iedereen elkaar kent en er wordt veel gelachen!”