Technische Bedrijfskunde studenten Ilias, Karlijne en Sam maken kennis met Parthos

17 October 2017

Nadat Parthos eerst studenten Werktuigbouwkunde heeft laten meelopen was het nu de beurt aan drie studenten die net begonnen zijn aan het tweede jaar van de opleiding technische bedrijfskunde..

Ilias omschrijft zijn studie als een uitdagende opleiding met veel toekomstperspectief. “Om voor mezelf een beeld te schetsen van mogelijke functies en verantwoordelijkheden binnen een bedrijf, heb ik me aangemeld voor een meeloopdag bij Parthos. Dat bedrijf zit bij me in de buurt en ik was al nieuwsgierig naar wat ze precies doen. Mijn eigen interesses liggen vooral bij de functie van procesengineer.” Volgens Ilias sloten de functies van het bedrijf prima aan bij de opleiding die hij volgt. “Het waren veelzijdige functies, waarbij je meerdere petten op moet kunnen zetten. We kregen niet al teveel theoretische uitleg over de dagelijkse werkzaamheden, maar mochten echt meelopen en bijvoorbeeld ook gewoon aanschuiven bij het werkoverleg, om te zien hoe dat eraan toe gaat. Daarbij is het een mooi en druk bedrijf, dat een mooie afzet genereert. Een plek waar ik later graag zou willen werken. Vooral een functie in de tekenkamer lijkt me leuk.”
 
Karlijne is ook begonnen aan het tweede jaar van de opleiding technische bedrijfskunde. “De opleiding bevalt erg goed! Ik wil straks graag fulltime het bedrijfsleven in en daarom heb ik besloten me alvast te oriënteren op de mogelijkheden, om te zien wat er het beste bij me past. Mijn verwachtingen van de meeloopdag bij Parthos zijn voor een groot deel uitgekomen; we hebben meegekeken bij de productie en de functies binnen het bedrijf. Daarbij leerde je niet alleen wat een bepaalde functie inhoudt, maar ook wat voor persoon er bij zo’n functie past.” Parthos liet dus ook op Karlijne een prima indruk achter. “Vooral afdelingen als inkoop, planning/logistiek en kwaliteit vond ik erg interessant. Een functie op een van deze afdelingen zou ik wel zien zitten, om daar dan ervaring op te doen en door te groeien. En dat is bij een bedrijf als Parthos ook mogelijk, dus in een eventuele stage, bijbaan of starterfunctie zou ik zeker wel geïnteresseerd zijn.”
 
Ook Sam weet inmiddels dat technische bedrijfskunde de opleiding voor hem is. “Ik weet nog niet wat ik straks precies wil doen, maar ik voel me momenteel alvast prettig bij het sturen en organiseren van projecten. Via Karlijne kwam ik in aanraking met BedrijvenMeeloopDag en dat leek me een perfecte manier om te ontdekken hoe het er in de praktijk aan toe gaat. En je legt ook al wat contacten binnen een bedrijf. Ik heb gekozen voor Parthos, omdat zij hun producten wereldwijd aanbieden en ik later graag bij een internationaal bedrijf zou willen werken. De dag dat ik daar meeliep was super interessant en ik heb veel geleerd. Veel functies sluiten aan bij mijn studie. Vooral bij de functie hoofd bedrijfsbureau, waarin veel facetten van het bedrijfsleven samenkomen in een job, kwam er veel overeen.” Sam was ook zeer te spreken over het bedrijf zelf. “Het voelde als een hele hechte gemeenschap. Iedereen kent elkaar en er heerst een hele prettige sfeer. Daarnaast streeft iedereen naar het beste resultaat voor de klant. Bovendien stonden de personen waarmee we meeliepen heel open en kregen we alles te zien. Ook de werkgerelateerde problemen die op de dag ontstonden werden niet voor ons achtergehouden. Ik zou later best bij Parthos willen werken, hoewel ik denk nog wel iets stressbestendiger moet worden. En ik zou zeker nog mee willen lopen met andere functies in andere vakgebieden.”
 
Hoofd bedrijfsbureau Dave Buskens verwachtte op de dag leergierige en technisch onderlegde studenten te ontvangen. “Die verwachting is uitgekomen, want ze waren allemaal oprecht geïnteresseerd in het reilen en zeilen van ons bedrijf. Ze stelden prima vragen en bleven tegelijkertijd ook allemaal zelf goed opletten. Natuurlijk hebben we ze in een dag niet alles kunnen laten zien, ik hoop dat ze dat zelf ook beseffen, maar we zijn er zeker van dat de gedrevenheid van ons bedrijf in de beperkte tijd in ieder geval goed over is gebracht.” Dave denkt dat ze straks allemaal wel in aanmerking zouden kunnen komen voor een stage of starterfunctie”