Sorama heeft de eerste meeloopdag sinds lockdown georganiseerd

15 June 2020

Vorige week dinsdag 9 Juni vond de eerste meeloopdag plaats sinds de Lockdown die eind Maart is ingevoerd. Nu er weer wat meer toegestaan is volgens de richtlijnen van de RIVM hebben de eerste bedrijven weer aangegeven beschikbaar te zijn en een mooi programma kunnen maken met de anderhalve meter regel in gedachte. Stan van Keken en Bas Hankel, 2 studenten werktuigbouwkunde zijn die middag op bezoek geweest bij Sorama in Eindhoven.

Stan: "Het was een erg leerzame en interessante dag, waarbij ik weer met een leuk bedrijf kennis heb gemaakt. Ik ben blij dat wij mogelijkheden krijgen om meeloopdagen te volgen want je ziet wat er echt allemaal mogelijk is later met wat je nu gaat leren.” Ook Bas heeft een interessante middag beleefd zowel voor zijn eigen oriëntatie als potentiele contacten voor de toekomst. “Het bedrijfsleven is weer een stuk duidelijker geworden samen met de aansluiting op de studie. Ook is Sorama een potentiële afstudeer- en/of stageplek voor mij vanwege de vele mogelijkheden en indrukwekkende techniek. Verder is deze dag goed verlopen ondanks alle maatregelen m.b.t COVID-19, hier werd ook door iedereen aan gehouden.”

Ook Koen Diesveld van Sorama was tevreden over de dag. "Afgelopen dinsdag ontvingen wij 2 studenten van Fontys Mechanical. We hebben hen meegenomen in wat wij doen als Sorama en hoe belangrijk (inzicht in) geluid is. Naar mijn idee hebben we een interessante middag aan de studenten kunnen bieden. Het is altijd leuk om geïnteresseerde luisteraars te hebben, wie zij zeker waren. Hopelijk zien we de studenten over een tijd terug als ze er voor kiezen om hun stage te doen bij Sorama."Heb je in deze tijd toch behoefte aan een meeloopdag neem dan even persoonlijk contact met ons op. Ook heeft ons netwerk aan bedrijven nog een stageplaatsen open staan, mocht je moeite hebben met het vinden van een stage voor na de zomer, laat het dan ook even weten!