Eerste ‘orientation day‘ voor buitenlandse studenten uit Eindhoven

22 April 2018

BedrijvenMeeloopDag liet ook buitenlandse studenten kennismaken met het bedrijfsleven in Nederland: bij Lantech in het Gelderse Malden en bij Nyrstar in het Brabantse Budel.

Mihail Sotropa en Marco De Martini gingen een dag langs bij Nyrstar. Marco: "Ik was nog nooit eerder ergens op een bedrijfsvloer geweest, dus wist eigenlijk totaal niet wat ik moest verwachten. Gelukkig was het erg interessant: de werknemers wisten alles met veel passie over te brengen. Als student elektronica heb ik er onder meer kennisgemaakt met het concept van de High Voltage Systems; dat soort systemen moet je een keer met je eigen ogen gezien hebben." Mihail: "Ik heb voor Nyrstar gekozen omdat ik graag wilde zien hoe zinkmetaal precies geproduceerd wordt. Ook het feit dat Nyrstar een globaal bedrijf is speelde daarbij mee. Ik vond het erg nuttig om eens te zien hoe een bedrijf van binnen functioneert."

Viktor Shopov en Boyko Blagoev namen een kijkje bij Lantech. Boyko: "Ik was vooraf een beetje bang dat we enkel een redelijk saaie presentatie zouden krijgen. Gelukkig liep het heel anders, want we mochten ook zelf een aantal taken uitvoeren. De man die onze rondleiding verzorgde vertelde dat hij het na 25 jaar nog steeds naar zijn zin heeft bij Lantech, omdat er steeds nieuwe uitdagingen opduiken." Viktor: "Ik heb bij Lantech kunnen zien hoe het bedrijf zoal functioneert en wat voor mensen er werken. Het zag eruit als een erg goed georganiseerd bedrijf en zoals ik het begreep gaat het ze de laatste jaren steeds meer voor de wind." Ook Boris Ivanov liep een dag mee bij Lantech: "Ik kreeg een goede inkijk in het bedrijf, hoewel een aantal van de dingen die we zagen voor mij als eerstejaars student redelijk ingewikkeld waren. Het was gelukkig wel interessant om te zien hoe alle machines nu echt werken."

Mihail en Marco bij Nyrstar
Mihail en Marco bij Nyrstar

       
Viktor, Boyko en Boris bij Lantech