Update feiten en cijfers BMD

28 februari 2018

Studenten
Afgelopen maand hebben 16 studenten een meeloopdag ervaren. Ondertussen zijn ook de eerste afspraken met leraren gemaakt. Zo staan er 4 presentaties gepland in week 10 en 11 op de Avans in Den Bosch, gaat het afdelingshoofd van Fontys Venlo beginnen met enkele klassen te vertellen en enthousiasmeren over meeloopdagen net als enkele leraren in Eindhoven. De ronde voor Elektrotechniek studenten uit Eindhoven was dusdanig goed bevallen dat er begin volgend schooljaar wederom een datum geprikt zal worden voor de volgende ronde!
 
Waardering
Nog steeds wordt elke meeloopdag opgevolgd met een feedbackformulier voor de student. Dit is belangrijke informatie die de bedrijven meer inzicht kan geven in de ervaring van de studenten. Wat vinden de studenten van het niveau van de werkzaamheden van de werknemers? Hoe ervaren ze jullie medewerkers en de bedrijfssfeer? Sluiten de verschillende functies goed aan bij de opleiding van de student? De studenten waarderen hun meeloopdagen met gemiddeld een 8,02 maar nog mooiere feedback is dat 87% van de studenten aangeeft graag nog een meeloopdag te willen ervaren. De overige 13% antwoordde met een ‘wellicht’ of ‘waarschijnlijk’. Erg mooie cijfers waarvoor we alle deelnemende bedrijven alvast willen bedanken!
 
Website
Het aantal deelnemende bedrijven groeit en het aanbod werd langzaam onoverzichtelijk voor de studenten. Afgelopen maand zijn filters toegevoegd waarmee de studenten heel snel kunnen zien welke bedrijven geschikt zijn voor zijn of haar opleiding. Klik hier om de zoekfuncties op de website zelf te ervaren!
 
MBO
Ook is er inmiddels een afspraak geweest met Summa Engineering in Eindhoven. Voor het MBO zullen we binnenkort een pilot gaan draaien! De komende tijd zullen enkele bedrijven benaderd worden of zij hier aan mee willen doen.