Over Bedrijvenmeeloopdag.nl

Over ons

Blue-Merge is in 2016 opgericht als BedrijvenMeeloopDag. Door zijn studie Werktuigbouwkunde bij Fontys Eindhoven wist oprichter Koen van Steensel precies wat de mogelijkheden zijn voor studenten om zich tijdens hun studie te oriënteren op de arbeidsmarkt. Rondleidingen zijn vaak algemeen en stages zijn meteen voor een langere tijd. Het ontbrak aan een korte, specifieke mogelijkheid om kennis te maken met bedrijven die je zelf kan kiezen en die ook nog eens perfect aansluiten op jouw opleiding.

Nadat de eerste meeloopdagen voor technische HBO studenten waren georganiseerd bleek dat dit concept populair was waardoor de vraag vanuit onderwijsinstellingen steeds groter werd. Hierdoor zijn we begonnen met het bouwen van een platform waarmee we meeloopdagen op grote schaal, zonder veel handwerk kunnen organsieren. Uiteraard meteen met het idee om dit platform ook te ontwikkelen voor andere onderwijsinstellingen. Met uitbreidingen naar nadere onderwijsintellingen én andere niveaus (VO, MBO en WO) kregen we de bevestiging dat de meeloopdag echt toegevoerde waarde heeft!

Daarnaast zijn we onderwijsinstellingen gaan helpen met andere vormen van contact. Van groepsexcursies tot stages, van gastcolleges tot praktijkgerichte opdrachten die met het bedrijfsleven georganiseerd worden. Vandaar de wijziging in bedrijfsnaam en onze slogan: we merge education and business!

Onze visie is heel simpel: bedrijfsleven en onderwijs samenvoegen! Binnen enkele jaren levert het bedrijfsleven een substantiële bijdrage binnen het onderwijs in de vorm van allerlei activiteiten tussen student(en) (en docenten) en bedrijven en wij maken dat met ons platform mogelijk :) Op deze manier  kunnen studenten gepersonaliseerd en contextrijk leren. Zo kunnen we studenten nog beter maatschappelijk relevant opleiden!