Student aan het woord: Thariq Meulendijks

12 april 2021

BedrijvenMeeloopDag is een platform om in contact te komen met studenten en deze enthousiast te maken voor de werkomgeving zodat ze later terug komen. Een student die zijn stage vindt via een meeloopdag en deze succesvol heeft afgerond is geweldig nieuws! Vicoma en Thariq aan het woord:

Petra Oorthuijsen van Vicoma geeft aan dat zij graag meedoen aan BedrijvenMeeloopDag (BMD) om hun steentje bij te dragen aan de oriëntatie van technische studenten. “We willen graag de jeugd kennis laten maken met wat we zoal doen bij een engineeringsbureau. We investeren hiermee ook in de toekomst en hopen er uiteindelijk leuke collega’s aan over te houden.“ Ook in deze moeilijke tijd zet Vicoma zich hiervoor in, aangezien zij ook al een digitale meeloopdag hebben georganiseerd waarop ze 12 studenten werktuigbouwkunde inzicht hebben gegeven in Vicoma. 

Thariq is derdejaars student van de opleiding werktuigbouwkunde en is eerder door een docent gewezen op de mogelijkheden van BedrijvenMeeloopDag. Thariq: “Uit nieuwsgierigheid heb ik een meeloopdag gepland, deze heb ik op 7 februari 2020 net voor de coronatijd gehad. Zoals het hoort bij een meeloopdag heb ik verschillende afdelingen bezocht binnen Vicoma en gezien wat de medewerkers daar zoal doen. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar civiele techniek en machinebouw. De klik met Vicoma was tijdens de meeloopdag al aanwezig, vandaar dat ik enkele maanden later Vicoma heb benaderd voor een stage. Gelukkig kon ik daar terecht, en ook nog eens binnen de machinebouw. Uiteindelijk heb ik mijn stage afgerond met 8, een resultaat waar ik erg trots op ben!”
 
“In de toekomst wil ik BMD zeker vaker gebruiken, ook om kennis te maken met een leuk bedrijf waar ik mijn afstudeerstage zou kunnen gaan doen! Het platform biedt een mooi overzicht van bedrijven die aansluiten bij mijn opleiding en het is erg gemakkelijk om een bezoek te plannen. Mijn voorkeur ligt in de constructie principes en sterteleer, dus ik ga bedrijven bezoeken dit iets doen in deze richting!”