Maartje de Wit op de afdeling European Fleetcontrol bij Ewals Cargo Care

20 april 2017

Maartje keek een dag rond bij Ewals Cargo Care in Tegelen. Ze maakte er kennis met de cultuur van het bedrijf en liep tevens mee op de afdeling European Fleetcontrol.

Momenteel zit Maartje in het vierde en laatste jaar van de opleiding Technische Bedrijfskunde op het Fontys in Eindhoven. “Het is een leuke en brede opleiding, waarbij je veel moet samenwerken. De leraren geven vaak les aan de hand van praktijkervaringen en zo leer je al een beetje hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat. Zelf heb ik door middel van stages en specifieke projecten al bij een aantal bedrijven binnen kunnen kijken. Mijn studie richt zich vooral op productiebedrijven, dus dat is de sector waarin ik de meeste ervaring heb opgedaan.
Ik ben echter ook nieuwsgierig naar het werk in de logistieke sector, omdat ik hier nog geen ervaring mee heb. En dat was voor mij de voornaamste reden om voor Ewals te keizen.”
 
Ewals Cargo Care is een Nederlands transportbedrijf dat al ruim 100 jaar bestaat en inmiddels vestigingen heeft in 15 verschillende landen. “We laten studenten graag zien wat er allemaal mogelijk is op de verschillende afdelingen van ons bedrijf. En een meeloopdag biedt voor een student een mooie mogelijkheid om ‘in een bedrijf’ te kijken. Daarnaast is het voor ons ook goed dat we ons hiermee meer op de kaart zetten bij een aantal opleidingen, zodat we in de toekomst beter kunnen werven. Maar dat heeft natuurlijk wel tijd nodig.” Aldus Bart van Rens, manager Fleetcontrol.
 
Volgens Maartje werden haar verwachtingen overtroffen. “Ze hebben erg hun best gedaan en veel tijd vrijgemaakt om mij hier kennis te laten maken. Mijn indruk van de werknemers en de sfeer waren erg positief. Ewals komt over als een open en bedrijf met een zeer prettige cultuur. Ik heb meegelopen op de afdeling European Fleetcontrol, waar de functie die ik heb bekeken zich bezighoudt met het verzamelen van technische schades, om deze daarna voor te bereiden voor de claim-afdeling. De afdeling sluit aan bij mijn opleiding, maar is wel vrij technisch.” Maartje beoordeelde de dag met een 9!
 
Ewals was blij dat ze Maartje een goed beeld konden geven van het bedrijf in het algemeen en de afdeling European Fleetcontrol in het bijzonder. HR officer Lenny Selen-Peeters: “Ze was communicatief vaardig en kwam over als iemand die leergierig en geïnteresseerd was. Het is altijd goed om eens in de keuken van een bedrijf te kijken, want alleen al het opsnuiven van de cultuur maakt voor een student vaak heel veel duidelijk. We hopen in de toekomst nog meer studenten te verwelkomen op meeloopdagen.”