Leon Hompes beleeft een drukbezette dag bij Naber Plastics in Waalwijk

17 maart 2017

Leon Hompes (19) ging naar Waalwijk om een dag mee te lopen bij Naber Plastics en maakte daar kennis met vier verschillende functies. “Het bedrijf zit in een andere branche dan waar je in eerste instantie aan denkt bij techniek, maar dat maakt het voor mij juist interessanter.”

Naber Plastics is een spuitgieter die zich met name heeft gespecialiseerd in de foodpackaging.  Hierbij staan duurzaam ondernemen en het ontwikkelen van innovatieve producten centraal. Maud Naber vertelt over de bedrijfscultuur en de reden om te keizen voor BedrijvenMeeloopDag.“We hebben een open en informele werksfeer en willen uitdragen dat we technische mensen een uitdagende werkomgeving kunnen bieden. Wij vinden het momenteel redelijk lastig om in aanraking te komen met gemotiveerde jongeren die een technische opleiding volgen. Studenten worden vaak getriggerd door de grotere bedrijven die veelal contracten hebben met de studieverenigingen en/of onderwijsinstellingen en dan is het moeilijk om daar tussen te komen. Daarom leek BedrijvenMeeloopDag ons een mooie manier om nieuwe contacten te leggen. Omdat wij een 24-uurs bedrijf zijn, kunnen we studenten al vaak bijbanen en stageplaatsen bieden en inmiddels dus ook meeloopdagen.”
 
Leon zit momenteel in het tweede jaar van de opleiding Werktuigbouwkunde in Eindhoven. “De studie bevalt me erg goed en voor na mijn opleiding zit ik te denken aan een baan in de richting van constructeur of technisch verkoper, maar alle opties staan nog open. Ik werd door een docent geïnformeerd over BedrijvenMeeLoopDag en dat leek me een prima manier om me op alle mogelijkheden te oriënteren en erachter te komen wat ik echt interessant vind.” Leon koos bij Naber voor de functies Operator en de functie Machinesteller. “Ik heb op de site gezocht naar de meest aansprekende beroepen om bij mee te lopen en aan de hand van de omschrijvingen er twee uitgezocht, waarvan ik graag zou willen weten hoe zo’n baan eruit ziet. Uiteindelijk heb ik er zelfs vier gezien, want naast de 2 gekozen functies heb ik ook nog meegelopen op de afdeling productontwikkeling en automatisering”
 
Na afloop had Leon dan ook niet alleen een goed beeld van de werkzaamheden, maar ook van het bedrijf zelf. “Ik kreeg de indruk dat het een erg groot en druk bedrijf was, waar ik mezelf in de toekomst wel zou zien werken. Zelf heb ik geleerd dat je heel veel communiceert met collega’s op verschillende afdelingen en je het naargelang de grootte van het bedrijf nog best wel druk kan hebben. Het ligt me wel om de hele dag bezig te kunnen zijn met lekker gevarieerd werk, zodat je niet telkens maar hetzelfde aan het doen bent. Ik zou graag verder willen kijken om te zien wat er nog meer bij me past. De afstand naar Waalwijk was voor mij wel aan de lange kant, dus ik hoop dat er binnenkort meeloopdagen komen bij bedrijven die meer in de regio Eindhoven zijn.”
 
Het bedrijf was op zijn beurt te spreken over de student. “Leon kwam erg gemotiveerd over. Het is altijd goed om een student te zien die serieus bezig is met zijn toekomst en daar ook in wil investeren. En dan is BedrijvenMeeloopDag een mooi initiatief om zo’n student te helpen met zijn keuzevraagstuk, door hem een kijkje te gunnen in de keuken van een bedrijf. En het bedrijf krijgt zo de mogelijkheid zich aan de studenten te presenteren. De deelnemers aan een meeloopdag zijn natuurlijk nog zoekende, maar een dag meelopen kan tevens leiden tot een stage of bijbaan, waarmee het bedrijf en de student elkaar nog beter kunnen leren kennen. We hopen via BedrijvenMeeloopDag dan ook nog veel goede en geschikte medewerkers voor de toekomst te vinden.”