Drie studenten Werktuigbouwkunde op bezoek bij Altena in Waalwijk

13 juni 2018

Het in Waalwijk gevestigde Altena specialiseert zich in het totaalonderhoud van installaties. Drie studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde in Eindhoven namen via BedrijvenMeeloopDag een kijkje binnen het bedrijf.

Altena vertelt waarom zij met BedrijvenMeeloopDag in zee zijn gegaan. "Wij verwelkomen ieder jaar tien tot vijftien stagiairs op verschillende afdelingen. BedrijvenMeeloopDag biedt een hele mooie kans om kennis te maken met potentiële stagiairs en ons bedrijf aan hen te presenteren. We hoopten op gemotiveerde studenten die zich willen oriënteren op mogelijke stageplaatsen en deze eerste drie meelopers waren gelukkig stuk voor stuk enthousiast en gemotiveerd. We hebben ze binnen een afdeling meerdere functies laten zien die ze hier later mogelijk zelf in zouden kunnen vullen. Wij willen uitstralen dat stagiairs bij ons veel vrijheid genieten, maar dat we ook verwachten dat ze zelf veel initiatief nemen. En het is belangrijk dat ze tijdens zo'n dag een goede indruk krijgen van onze bedrijfscultuur. Door middel van een presentatie, een rondleiding en een kennismaking met werknemers en huidige stagiairs hebben we ze een zo eerlijk mogelijk beeld gegeven van hoe een stage bij Altena eruit ziet. Voor middelgrote bedrijven met wat minder naamsbekendheid is zo'n dag een goede manier om in contact te komen met studenten. En er wordt alvast een wederzijdse band opgebouwd tussen het bedrijf en de studenten."

Student Lex van Saane: "Ik wil mezelf zo breed mogelijk oriënteren om een leuke stageplek te vinden. Altena is een middelgroot bedrijf met interessante projecten en na een leuke en leerzame dag heb ik nu een goede indruk gekregen van wat ze daar doen. Ik zou er zeker over nadenken om hier te solliciteren, maar ik wil zoals gezegd dus ook nog bij andere bedrijven rondkijken. Een constructiebedrijf zou voorbeeld ook wel een interessante optie voor een meeloopdag zijn." Student Thom Spermon: "Ik wil ook veel bedrijven zien voordat ik een keuze maak. Ik heb namelijk nog geen voorkeur voor een bepaald soort bedrijf in een specifieke industrie en wil zoveel mogelijk zien om hier een goed beeld over te kunnen vormen. De automotive industrie vind ik reuze interessant, maar in die industrie heb ik nog geen bedrijf bezocht. Altena vormde een mooie kennismaking met een niet al te groot bedrijf in een sector met niet veel spelers. Een leuk bedrijf om bij af te studeren, omdat ze mooie zelfstandige opdrachten hebben liggen." Student Stefan van Nieuwenhoven: "Ik wilde kijken wat de functie van een HBO-er is binnen een bepaald bedrijf. Tijdens de meeloopdag kregen we van vier HBO-ers te horen wat ze binnen het bedrijf doen en hoe hun stage was verlopen. Het bedrijf is helaas wel wat ver weg voor mij, dus ik ga straks nog op wat andere plekken kijken, het liefst in de voertuigtechniek en machinebouw."